Wie is Lafem?

Lafem is afgeleid van de Arabische naam 'Latife' en draagt de betekenissen aardig, aangenaam en innerlijke schoonheid in zich. Ik ben gestart met Lafem omdat ik mij al lange tijd bezighoud met een gezonde leefstijl in de brede zin en 100% pure voeding. Mijn naam past hier goed bij omdat de basis van een gezonde leefstijl begint bij jezelf aardig vinden en de ontdekking van onze eigen innerlijke schoonheid. Gezond eten, leven en verteren zijn hierin onmisbaar en vormen de basis voor innerlijke en uiterlijke schoonheid.

Ik doe ik veel onderzoek naar voedingsmiddelen en kies alleen na strenge controle de juiste voedingssoorten uit die organisch gecertificeerd en gegarandeerd vrij zijn van chemicaliën, geur- en smaakstoffen en allerlei bewerkingen die kunnen zorgen voor het vrijkomen van toxische stoffen. Om daar zeker van te zijn, controleer ik regelmatig de analyserapporten om te zien wat er werkelijk in een product zit. Want je bent wat je (niet) eet en verteert.

'Mens sana in corpore sano'

De bekende Latijnse uitspraak ‘Mens sana in corpore sano’ wat betekent 'een gezonde geest in een gezonde lichaam', weerspiegelt perfect waarom Lafem is ontstaan. De mens is veelzijdig en heeft verschillende behoeften waarin hij voorzien wil worden. We zijn op ons best als we zowel mentaal als lichamelijk gezond zijn. Deze twee aspecten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Lafem heeft strategieën ontwikkeld om jou mentaal en lichamelijk in topconditie te brengen en te behouden. Ga direct naar Aanbod & Tarieven om te zien hoe ik je kan helpen.

Laat je stralen!

Hi!

Ik ben Latife, de eigenaar van Lafem. Met een brede en diverse achtergrond als orthomoleculair therapeut, SuJok therapeut, pranic healer, moestuincoach, life en nlp coach, beleidsanalist en socioloog, heb ik veel kennis en ervaring opgedaan. Ik ben getraind in het analyseren en geven van wetenschappelijk onderbouwde voedingsadviezen en daarbij anderen te begeleiden naar gezonder leven.

Mijn liefde voor voeding en gezondheid begon al heel vroeg. Ik raakte er snel van overtuigd dat voeding meer doet dan we denken. Inmiddels ben ik al jaren intensief bezig met onderzoek en analyse naar de invloeden van voeding op onze mentale en fysieke gezondheid. Voeding dat onbewerkt en zo puur mogelijk wordt ingenomen, bevat de essentiële voedingsstoffen die onmisbaar zijn voor voor ons lichaam en brein.

Ik vind het belangrijk dat kennis over een gezond voedingspatroon voor iedereen binnen handbereik ligt. Maar kennis alleen is niet genoeg; het aanleren en volhouden van een gezonde en bewuste leefstijl, waarin we zoeken naar de juiste balans, daar help ik je graag mee! 

Ik heb mij altijd verbaasd over de hoeveelheid chemicaliën die we bewust of onbewust binnenkrijgen. We staan er vaak niet bij stil. Denk bijvoorbeeld aan je douchebeurt en de (ongezonde) shampoo-ingrediënten die via je huid in je lichaam kunnen komen. Of je was die zo heerlijk ruikt maar tegelijkertijd schadelijke stoffen kan afgeven. Om nog maar te zwijgen over de plastic flessen en de verschillende soorten (schadelijke) E-nummers die ons immuunsysteem kunnen verzwakken. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen.

Ik heb vaak en te lang in winkels gestaan, op zoek naar 'schone' producten of voedingsmiddelen, die niet makkelijk te vinden waren. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer van deze producten beschikbaar. Deze zoektocht heeft mij tijd gekost, maar het heeft mij ook bijzonder bewust en selectief gemaakt in de dingen die we nuttigen. Zo wil ik anderen ook helpen bewustere keuzes te maken. Ik heb daarom al een selectie gemaakt van de beste ingrediënten die je als basis aan je voedingspatroon kunt toevoegen. Neem een kijkje in mijn Lafem’s Healthy Shop voor organic gecertificeerde producten.

Gezond leven wil niet zeggen dat we ons vooral moeten inhouden, in tegendeel! Je geniet meer omdat je voeding in de puurste vorm tot je neemt. Een taart eten kan nog steeds! Afhankelijk van de ingrediënten en hoe het is bereid. Voeding dat zo min mogelijk is bewerkt, heeft nog steeds de meeste voedingsstoffen. Helaas is het wel zo dat echte voeding met zo veel mogelijk voedingsstoffen tijd nodig heeft om op dat niveau te kunnen komen. Dit proces is versneld door technische uitvindingen, wat zowel positieve als negatieve effecten heeft voor onze gezondheid. Hierdoor krijgen we soms niet de juiste voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnen.

Ik wil mijn bijdrage leveren aan een gezonde maatschappij door echte voeding, ook wel natuurvoeding, weer in ons voedingspatroon te krijgen en synthetische voedingsbronnen uit te doen. Hoe ik je daarbij kan helpen, lees je verder onder Basiswaarden en Aanbod & Tarieven 

Het is nooit te laat om opnieuw te starten!