• Jouw personal health coach
  • Orthomoleculair voedingstherapie
  • 100% organic natuurvoeding
  • Gratis afhalen
  • Gratis bezorgen vanaf 75,-

Als de dag van gisteren!

Gepubliceerd op 25 november 2021 om 04:25

Vandaag alweer een jaar geleden dat ik mij officieel als ondernemer heb ingeschreven. Wat vond ik het spannend! Het moment dat de KvK ambtenaar mij feliciteerde. Waarmee, dacht ik. Je bent nu ondernemer zei ze. Hand schudden deden we toen ook niet meer. Ik bleef even staan, de tijd genomen om na te denken. Ik voelde een enorme blijheid, trots maar ook stukje onzekerheid want waar had ik voor getekend, ik had geen idee! Maar wat een energie had ik gekregen en wat was ik nog steeds super blij dat ik deze stap heb genomen. Het heeft mij toen heel goed gedaan om totaal iets anders te doen, een geweldige boost voor mijn brein. En zo begon mijn gloednieuwe reis in het ondernemerschap.

Mensen die mij kennen weten dat ik totaal niet het ondernemer type ben die je wellicht hoort te zijn. Ik vind namelijk dat ik tot nu toe vaak de gever ben geweest. En nog steeds. Niet gek toch als je allerlei opleidingen binnen het sociaal domein hebt gedaan. Ik stel mij dienstbaar op en help graag een ander. Ik ben pas tevreden als een ander dat ook is. Het liefste zie ik iedereen lachen ah wat een mooie wereld :) Maar de werkelijkheid is natuurlijk anders. Als ondernemer is het juist belangrijk om naast het geven, ook te (kunnen) nemen en dat tweede is reuze spannend voor mij. Zoals ik geef, zou ik ook met gemak iets willen kunnen aannemen. Ik heb er gelukkig wel stappen in gemaakt, zoals het kunnen ontvangen van een compliment :) Nu nog een goede balans vinden, als ondernemer, in het geven en nemen.

Ik heb in mijn eerste jaar keihard gewerkt, als vrouw, mama, ondernemer, werknemer in loondienst. Dat zijn nog eens ballen die je in de lucht moet houden, let op ik zeg hier moeten maar het zijn in feite mijn eigen keuzes geweest. Thuis had ik het soms met mijn partner over, moeten we tijdelijk stoppen met Lafem, nee riep ik dan want daar krijg ik juist zoveel energie van! Maar ergens had hij gelijk. Want de eerste klanten stromen natuurlijk niet binnen en de webshop rolde eigenlijk te langzaam. Maar ik geloof er in dat de diensten en de producten van Lafem heel hard nodig zijn in de maatschappij. Het kost mij nu misschien meer moeite en tijd om de de onderneming goed neer te zetten, maar ik ben trots wat ik in 1 jaar heb behaald en vooral dat ik deze stap heb genomen! Voor het tweede jaar staan de nieuwe doelen al klaar. Ik hoop op een nog mooier jaar maar het eerste jaar zal voor mij altijd een heel speciaal plekje hebben.

25 november 2021

Reactie plaatsen

Reacties

Melda
3 jaar geleden

Een jaar geleden heb ik je niet kunnen feliciteren.. bij deze wil ik je van harte feliciteren met je eigen onderneming, 1-jarige bestaan van je onderneming en je doorzettingsvermogen! Hoe mooi is het om in jezelf te geloven en je eigen draai te geven aan ondernemerschap! Ik ben trots op je canim ablam.